Çalışma Gruplarımız Birimler

Bu alt alan, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), akut stres bozukluğu, kompleks travma gibi travmayla ilişkili psikolojik süreçlere odaklanır.

Bu alt alan, erken çocukluk travmasının çocukların ve ergenlerin gelişimi üzerindeki etkisini ve bu travmanın yaşamın ilerleyen dönemlerinde nasıl ortaya çıkabileceğini inceler.

Bu alt alan, soykırım, kölelik veya sömürgeleştirme gibi grupların yaşadığı toplu travmanın etkilenen toplulukların kültürü, kimliği ve ruh sağlığı üzerindeki uzun vadeli etkilerini araştırır.

Bu alt alan, travmanın beyin ve sinir sistemi üzerindeki biyolojik ve fizyolojik etkilerini ve bu etkilerin travmayla ilişkili bozuklukların gelişimine ve sürdürülmesine nasıl katkıda bulunduğunu inceler.

Bu alt alan, savaş, doğal afetler veya terör saldırıları gibi toplumsal ve kültürel olayların bireyler ve topluluklar üzerindeki etkisini ve bu olayların kültürel kimliği ve inançları nasıl şekillendirdiğini inceler.

Bu alt alan, edebiyat, film, tiyatro ve müzik gibi sanatların travmadan kurtulma, iyileştirme ve dayanıklılık için bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini araştırır.

Bu alt alan, cinsiyetin travma deneyimini nasıl etkileyebileceği ve cinsiyet rolleri ve beklentilerinin travma tepkilerini ve iyileşmesini nasıl şekillendirebileceği de dahil olmak üzere, travma ve cinsiyetin kesişimini inceler.

Bu alt alan, kültürel, ırksal ve etnik farklılıkların travma deneyimini ve tepkiyi nasıl etkileyebileceğini ve kültürel yeterliliğin travma sağaltımına nasıl entegre edilebileceğini araştırır.

Bize DESTEK olabilirsiniz.
Çalışma gruplarımız içerisinde yer almak, derneğimize üye olmak veya dernek gönüllüsü olmak için bize yazabilir, üyelik formumuzu doldurarak gerekli belgeler ile birlikte bize iletebilirsiniz.